Increderea

Ascultam dimineata in emisiunea lui Badea de pe Antena 1, ceva in genul: “Credeti voi ca ei (candidatii la functiile municipiului Bucuresti) se gandesc sa faca ceva in interesul cetateanului, ca ei candideaza pentru a face bine acestui oras?” Tot el dadea raspunsul emitand parerea ca nici unul nu este interesat sa faca asa ceva, ca toti sunt niste nimicuri corupte care vor sa isi umple buzunarele.

Spiritul nostru negativist, pesimist, prapastios, de zi cu zi, este fara doar si poate, din punctul meu de vedere, o cauza esentiala pentru situatia si locul unde ne aflam acum. Cu o atitudine negativista si neincrezatoare nu poti obtine succesul. Ne promovam faptul ca suntem lenesi, smecheri, nepunctuali, ca avem aurolaci, ca tiganii de la noi sunt cei mai rai, ca furam pe unde ne ducem si lista poate continua. In schimb, vrem sa se spuna despre noi ca suntem primitori, inteligenti, ca putem face lucruri de calitate, ca avem o tara frumoasa (pacat ca e locuita spun unii..) si ca romanul e vesel.

Sa presupunem ca sunteti un candidat la Primaria Bucuresti si sunteti ales consilier sau chiar primar. Sigur, sunt cercuri de interese, influente, etc, nu intru in amanunte, dar poate ca chiar aveti, fie si o bruma de dorinta de a face bine, de a schimba pozitiv unele lucruri pe care puteti sa le faceti. Pai daca toti din jur, presa, media, oameni, etc deja v-au pus eticheta ca sunteti un “spagar”, un om de nimic, un corupt si un pion al cuiva, cum credeti voi ca o sa va luptati pentru mai bine, daca oricum sunteti un nemernic in ochii tuturor? Asta va va face sa luptati impotriva tuturor, culmea, pentru a construi in beneficiul comunitatii?

Desigur, nu spun ca toti alesii sunt bine intentionati. Sunt desigur si multe elemente negative. Dar aici trebuie sa facem diferenta. Si daca nu putem, trebuie sa invatam sa o facem. Si sa tratam pe fiecare in parte, asa cum merita, nu sa bagam totul intr-o oala de mocirla. A trecut destul timp de cand nu mai credem in nimic si cred ca trebuie sa invatam sa facem distinctie si sa luam atitudine.

Oamenii reusesc sau nu sa atinga nivelul asteptarilor noastre. Daca suntem neincrezatori, ei vor da dovada de mediocritate. Dar daca avem incredere in ei, vor lupta pentru a se ridica la nivelul asteptarilor. Si ar mai fi ceva;  toata lumea iubeste invingatorii. Este mult mai greu sa crezi in oameni inainte ca ei sa reuseasca ceva in viata.

De cate ori v-ati indoit de o persoana pentru ca mai tarziu sa regretati?
Cat de important este pentru acesti oameni sa existe cineva care sa creda in ei?

INCREDEREA;

se castiga atat de greu si se pierde atat de usor…

Leave a Reply